torsdag, juni 04, 2009

Veckans baktips!

Min mamma lärde mig att när man bakar bröd så ska saltet i sist. Jag undrar bara: När ska den rosa karamellfärgen i?

1 kommentar:

  1. Som obstinat provdocka för alla hembakta alster kan jag bara säga att det inte finns rosa karamellfärg utan endast röd. Med lite sådan blir det nästan rosa, annars kan man ta hälften röd och hälften gul karamellfärg och få vackert orange bröd. Man kan då inbilla sig att det är morotsbröd utan att man behövre få in en massa äckliga vitaminer och skräp i sin macka.
    Normalt äter jag helst vitt bröd så man slipper bita sönder sina tänder på fullkorn och annat.
    Vissa tider då Annamamman drabbas av sina värsta hälsoidéer liknar brödet som bakas i Bjurs mest en rullstensås.
    Åter till frågeställningen Färgen ska i efter att man blandat upp degvätskan med mjölet. Undvik fullkorn då de har svårt att ta åt sig färgen.

    Annapappan

    SvaraRadera